Renate & Frank vow, to bake you cakes, to enjoy & to cherish and we do promise not to harm human, animal & planet in our food until food do us part.

Ontwerpers, veganisten, foodies, reizigers, dromers & partners in de liefde.

Onze reis begon na onze studies van vegetariër naar veganist, naar het verlangen om impact te maken en bij te dragen aan een mooiere wereld. In onze tijd als ontwerper kozen we vaak om te werken voor bedrijven in de duurzame sector, maar toch kriebelde het om meer impact te maken.

Als puntje op onze bucket list onder aanmoediging van familie en vrienden begon ons Sharp Sharp avontuur in april 2014. Wij, Renate & Frank besloten samen op een markt onze taartjes te verkopen vanuit oude baklava blikken (vandaar ook het mooie vierkantje). Onze eerste poging werd direct beloond met het winnen van een prijs voor het beste Foodconcept van de Rotterdamse Oogst. Onze plannen voor onze wereldreis gingen de koelkast in en in plaats daarvan ging de oven aan. 

Nu 3,5 jaar later runnen we een mooi bedrijf met 8 medewerkers en leveren we aan meer dan 80 horeca/bedrijven door Nederland, van Heerenveen tot Zierikzee, Utrecht aan Zwolle. Trots dat we ons bedrijf nog steeds runnen zoals we leven, zo eerlijk, groen en duurzaam mogelijk. Een randvoorwaarde die we niet uit het oog willen verliezen.

Over Renate // Na haar studie, grafisch ontwerpen aan de kunstacademie, werkte zij 10 jaar lang als freelancer ontwerper, voor klanten in Nederland en daarbuiten. Haar roots in Zuid-Afrika zijn verantwoordelijk voor haar passie voor koken, mens, dier en de natuur. Naast haar werk als ontwerper, creëerde zij gerechten en content voor haar blog, dat aan de grondslag ligt van Sharp Sharp. 

Bij Sharp Sharp verantwoordelijk voor >> grafisch ontwerp, fotografie, receptontwikkeling & finance.

Over Frank // Na zijn studie Civiele techniek besloot hij dat hij liever als ontwerper aan de slag wilde en vervolgde zijn studie aan de TU in Delft. In 2007 studeerde hij af als Industrieel ontwerper, waarna hij met een studiegenoot een ontwerpbureau oprichtte. Bekend als ontwerper van het allereerste elektrische oplaadpunt in Nederland werkte hij aan vele duurzame projecten In binnen en buitenland. In 2015 besloot hij om uit Studio Mango te stappen en een nieuwe uitdaging aan te gaan gericht op de consument. Meer impact maken met voeding bij Sharp Sharp.

Bij Sharp Sharp verantwoordelijk voor >> innovatie, product ontwerp, acquisitie, receptontwikkeling & storytelling.

Design food in a better way

Beter voor moeder aarde en al haar bewoners // Beter voor ons lichaam // Beter voor de boeren, door eerlijke handel

Sharp Sharp?

Renate haar roots liggen deels in Nederland en in Zuid-Afrika. Maar als het om eten gaat dan liggen ze duidelijk in Zuid-Afrika. Lekkere kruiden, heerlijke combinaties en bijzondere ingrediënten. Dus waarom ook niet patisserie met al deze diversiteit?

Dat is toch te gek en dat is wat ze in Zuid-Afrika bedoelen met de uitdrukking Sharp Sharp! Sharp Sharp betekend in zuid-Afrika cool, te gek en liefde. En die positiviteit en liefde vind je in Sharp Sharp terug door onze manier van ondernemen en door te inspireren. Sharp Sharp!

Wij maken graag impact //

ENVIRONMENTAL IMPACT: 

We werken alleen met planten, wat veel beter is voor onze planeet en al haar bewoners. We dragen niet bij aan dierenleed of misstanden in de voedingsindustrie. Met onze producten maken we een kleiner impact op het milieu, kleiner foodprint en minder vervuiling. Wist je dat een gewone cheesecake met lokale ingrediënten 5 x vervuilender is dan een no-cheesecake van Sharp Sharp met ingrediënten over de hele wereld.

We kiezen onze ingrediënten ook op basis van hun foodprint, als we lokaal kunnen kopen, dan kopen we het liefst lokaal en dus zo dicht mogelijk bij onze bakkerij.

Wij dromen van:

  • Het inspireren van meer mensen om plantaardig te eten
  • Het verkleinen van onze carbon foodprint
  • Awareness creëren over onze huidige voedselconsumptie en onze impact daarin

SOCIAL IMPACT: 

We kopen lokaal als het mogelijk is, veel van onze ingrediënten zijn Fair Trade. We steunen liever de kleine initiatieven dan de grote leveranciers. Bijvoorbeeld liever de cashewnoten van lokale boeren van coöperaties in Afrika dan van de grote cashewnoten Estates in Vietnam.

Ook werken we bijvoorbeeld alleen met Fair Trade biologische bananen omdat de werknemers van de plantages dan niet hoeven te werken terwijl ze besproeid worden met chemicaliën.

Wij dromen van:

  • Meer richten op direct trade met de boeren en producenten in de nabije toekomst.
  • Meer werk creëren in de landen waar de ingrediënten vandaan komen.
  • Meer eerlijke prijzen voor ingrediënten.

HEALTH IMPACT: 

In onze treats & sweets werken we alleen met de beste plantaardige ingrediënten, unprocessed en unrefined, in het kort whole foods. We werken met de natuurlijke suikers in fruit, kokos en noten om onze taartjes te zoeten. Willen we dat het taartje zoeter smaakt dan gebruiken we dadels en scheutjes ahornsiroop.

99% van onze ingrediënten zijn biologisch waardoor er minder chemicaliën gebruikt zijn die je lichaam in gaan of juist in de natuur belanden. Al onze producten zijn glutenvrij omdat we werken met de beste en volwaardige meelsoorten, havermout, boekweit volkoren rijstmeel en notenmelen. Niet alleen fijn voor mensen met allergieën maar ook gezondere vetten en vezels.

Wij dromen van:

  • We willen graag mensen inspireren om weer te luisteren naar hun lichaam en de impact die voeding heeft op je gezondheid.
  • We willen producten creëren die de dagelijks behoefte groente en fruit bevatten.
  • We willen graag mensen laten genieten van eten waarvan ze de ingrediënten begrijpen. En ja daar ook af en toe een taartje bij ^_^

Team // Onze Sharpies

Renate // Sharp Sharp

Favorite cake: chocogalaxy

Favorite ingredient: geranium

Loves to eat: jars of jalapeños

Frank // Sharp Sharp

Favorite cake: My darling rose

Favorite ingredient: Cacao

Loves to eat: spicy

Romina

Romina // Bakery

Favorite cake: Cranberry winter

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Sabina // Bakery

Favorite cake: Lime Light

Favorite ingredient: Coconut

Loves to eat: polenta fries

Romy

Romy // Cakebar

Favorite cake: ……….

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Romana

Romana // Cakebar

Favorite cake: ……….

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Zsanett

Zsanett // Bakery

Favorite cake: ……….

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Elise

Elise // Cakebar

Favorite cake: ……….

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Giulia

Giulia // Everyday

Favorite cake: ……….

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Sofie

Sofie // Everyday

Favorite cake: ……….

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Elke

Elke // Bakery

Favorite cake: ……….

Favorite ingredient: …………

Loves to eat: ……………

Wij werken graag samen //

Social Enterprise

We zijn aangesloten bij Social Enterprise om samen met andere duurzame ondernemers meer impact te maken. Trots dat we met zoveel inspirerende namen in een rijtje mogen staan

Flowers & Sours

Samen met voedselmakers uit Rotterdam vormen we een Cooperatie, delen we kennis, treden we samen naar buiten op events/beurzen & omarmen we het gezamenlijke doel om voedselverspilling tegen te gaan.

Afrikaanderwijk COOP

Samen met andere ondernemers uit de Afrikaanderwijk bundelen we onze krachten om te laten zien hoe mooi dit stukje Rotterdam is en waarom je vooral even langs moet komen in onze mooie wijk.

Ugly Food Rescuers
Club

Gestart door Diana & Arabella, 2 inspirerende foodies die vechten tegen Foodwaste. Samen met heel veel andere members redden we op projectbasis groente en fruit.